Powered By Blogger

torsdag 9 december 2010

mormorbritt goes 395

Förra veckan hade jag inget bättre för mig så jag kollade "lite" film.


Thrillern "The Town" utspelar sig i Boston, Massachusetts, USA.
Ett gäng maskerade män rånar en bank och tar chefen Claire Keesey (Rebecca Hall) som gisslan.
De upptäcker att hon inte bor långt ifrån dem. Doug MacRay (Ben Affleck) som verkar vara den enda som har några känslor, bestämmer sig för att närma sig henne för att ta reda på om hon kan identifiera dem. Självklart blir de romantiskt involverade och det skapar lögner och problem. Samtidigt är FBI och Jon Hamm rånarna på spåren.


Filmen känns uträknad redan innan, men den var bra ändå. Bättre än förväntat. Se filmen på grund av fint skådespeleri av Rebecca Hall och Jeremy Renner som stjäl varenda scen de är med i. Eller läs boken om du hellre vill det.


Även "Never Let Me Go" är baserad på en bok. Denna gången utspelar historien sig i England.
De tre barndomsvännerna Kathy, Tommy och Ruth (Carey Mulligan, Kiera Knightley, Andrew Garfield) går på ett idylliskt engelskt internat. När de nästan är tonåringar får de reda på sanningen om sig själva. Det är av den nya läraren (Sally Hawkins) som berättar att deras enda uppgift i livet är att donera organ... typ.

Helt ärligt fattade jag inte riktigt den här filmen. Lite drama och sci-fi i ett. Den behandlar frågor som genetik, kärlek och vänskap. Välspelad i alla fall. Snygg poster.


Hade en mysig filmfrukost på torsdagen med två kompisar och kollade på "Going the Distance", en romantisk komedi där tittaren får se hur Justin Long och Drew Berrymore blir kära i New York. De har inte varit tillsammans länge innan hon måste åka hem till San Francisco. De bestämmer sig för att ha ett långdistansförhållande. Längtan uppstår.

Väldigt dålig personkemi, ganska dålig film. Christina Applegate spelar Drew's syster och hon är rätt rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar